ÜNBEL BETON SANTRALİ

Hazır Beton
Hazır Beton; çimento, agrega (kum, kırma kum, çakıl, kırmataş v.b.), su, ve gerektiğinde bazı kimyasal ve mineral katkı maddelerinin belli bir üretim teknolojisine uygun olarak karıştırılmasıyla elde edilen, başlangıçta plastik ya da akıcı kıvamda olup, şekil verilebilen ve zamanla katılaşıp sertleşerek, dayanım (mukavemet) kazanan önemli bir yapı malzemesidir.

Normal dayanım sınıfındaki ortalama bir beton, mutlak hacim olarak, yaklaşık %75 oranında agrega, %10 oranında çimento ve %15 oranında sudan oluşur. Gerektiğinde, çimento ağırlığının yaklaşık %2’sine kadar kimyasal katkı maddesi ilave edilebilir.

TS EN 206′ a göre beton 3 sınıfa ayrılmıştır:

Normal beton: Etüv kurusu durumdaki birim hacim kütlesi ( yoğunluğu ), 2000 kg/m3 ‘ten büyük, 2600 kg/m3 ‘ten küçük olan beton.

Ağır beton : Etüv kurusu durumdaki birim hacim kütlesi ( yoğunluğu ), 2600 kg/m3′‘ten daha büyük olan beton.

Hafif beton : Etüv kurusu durumdaki birim hacim kütlesi ( yoğunluğu ), 800 kg/m3 ‘ten büyük, 2000 kg/m3 ‘ten küçük olan beton. Hafif beton, betonda kullanılan agreganın bir kısmı veya tamamı hafif agrega seçilerek üretilir.

Ünbel Beton Santrali Kalite ve Sağlamlık Standartları ile çalışır

Üretim Araçlarımız

BETON SANTRALİNİN ÜSTÜN ÖZELLİKLERİ:

1-) Beton Santralleri ağır şartlarda ve farklı iklim koşullarında çalışmak üzere dizayn edilmiştir, her türlü iklim koşullarında çalışabilme özelliğine sahiptir ve rakiplerine kıyasla çelik tonaj ağırlığı daha fazladır. Bu durum da Pi Makina beton santrallerinin ömrünün daha uzun olmasını sağlar.

2-) Tüm beton santrallerinde korozyona karşı dayanım için birinci sınıf epoksi boya uygulaması ve kumlama yapılır.

3-) Sabit beton santrali ve mobil beton santralinde kullanılan kalın sac ile muadillerinden daha ağır ve tam tartı hassasiyetine sahiptir ve sıfır vibrasyonla kapasite kayıpları görülmez.

4-) Beton Mikserlerinde Dayanıklı mikser aşınmazları kullanılır.Beton mikseri iç aşınmazları dökümden yapılır (NI-HARD). 24-30 mm döküm malzeme kullanılması geç aşınmasını ve çok uzun ömürlü olmasını sağlar.

5-) 60 m3 mobil santrallerimizde sıkıştırılmış beton kapasitesi 1.25 m3 beton mikseri kullanılmaktadır. Bu sayede mobilizasyon kaynaklı kayıplar yok edilmekte ve tam kapasite tutturulmaktadır. Ayrıca 60m3 mobil beton santrallerinde; şase üzerindeki silo net 40 ton kapasitelidir.

6-) Sabit ve mobil beton santrallerde uluslararası komponentlerin kullanılması ile her türlü malzemenin lokal marketlerden kolayca bulunabilmesini sağlar.Pİ MAKİNA üretiminde yüksek kaliteli girdi kullanır.

7-) Üst düzey modern otomasyon sistemi sayesine santrallere uzaktan erişim ve her türlü müdahelenin yapılabilme kolaylığı, tüm panellerde birinci sınıf Fransız ya da Alman üreticilerinin otomasyon malzemeleri kullanılmaktadır.

8 -) Santraller uzun vadede yüksek verimle çalıştırılabilir, kolay ve hızlı kurulum ayrıca taşıma kolaylığına sahip,ekonomik çözümler sunar.

9-) Mobil ve sabit beton santrallerde alternatif beton mikserlerinin kullanımı ile birlikte farklı tipte ve kapasitede beton üretimini rahatlıkla gerçekleştirebilir.

10-) Mobil beton santrali ve sabit beton santrali nde planet tip dik milli mikserlerin yanısıra yatay çift milli mikserlerin alternatifli kullanım imkanı sayesinde, hem hazır beton santrallerinde kütle betonu dökümüne imkan sağlar hem de prekast, parke taşı ve blok yapabilen santrallerdir.

11-) Müşteri memnuniyeti birinci önceliğimizdir. Uluslararası standartlar çerçevesinde ISO,CE ve GOST-R standartlarına uygun beton santralleri üretmekteyiz.

EKİPMANLARIMIZ;

Beton; kum, çakıl ve kırılmış taş gibi agregaları bir arada tutan çimento ve su karışımının oluşturduğu ve düzgün karıştırıldığında taş sertliğine kavuşan bir malzemedir. Bu durum, hidrasyon olarak isimlendirilen çimento ile suyun kimyasal tepkimesidir. Bu hazır beton bileşenlerinin stoklanıp, belirli miktarlarda karıştırılarak, hazır beton üretiminin gerçekleştirildiği ve transmikserlere dolumun yapıldığı tesislere “beton santrali” denir.
Beton santralleri, betonu oluşturan malzemeleri taşıyan, miktarlarını kontrol eden ve karıştırma işlemini yapan mekanik, elektronik, pnömatik ve hidrolik sistemler ve ekipmanlardan oluşmaktadır.

Bu ekipmanları şu şekilde sıralayabiliriz:

1)AGREGA BUNKERİ

2)AGREGA TARTI BANDI

3)MİKSER BESLEME BANDI

4)AGREGA KOVASI

5)ÇİMENTO SİLOLARI VE HELEZONLARI

6)ANA ÜNİTE

7)OTOMASYON SİSTEMİ